Fusiefeest

Fusiefeest bs. Sint Jozef Merkelbeek en Doenrade

Vanaf 20 augustus 2018 opereren bs. Sint Jozef Merkelbeek en Doenrade officieel als fusieschool. Een basisschool die vol in ontwikkeling is, met inmiddels meer dan 200 leerlingen en nieuwe plannen voor de toekomst. In het kader van verbroedering werden op 13 en 14 september festiviteiten georganiseerd voor beide scholen, waarbij de leerlingen en ouders kennis maakten met elkaar en met het vernieuwde schoolplein in Merkelbeek!

Samen een mooie toekomst tegemoet Het gerenoveerde schoolplein, een van de eerste stappen van de mooie toekomstplannen van bs. Sint Jozef Merkelbeek/Doenrade, is ontworpen door architect Maurice Daemen. De hele zomervakantie is er hard aan het schoolplein gewerkt en 13 september is deze officieel geopend door wethouder Salden, wethouder Timmermans en Kiki Huijnen, lid College van Bestuur van Onderwijsstichting MOVARE. Rob Beemer, directeur van St. Jozef wil iedereen complimenteren voor een geweldige bijdrage aan deze dag: “Het was een grandioze dag’’.

De ochtend was gevuld met diverse sport-/spelactiviteiten in een circuitvorm waarbij de leerlingen volledig gehusseld werden, Merkelbeek samen met Doenrade, groep 1 met groep 8. In verband met het weer zijn de activiteiten naar binnen verplaatst, in de Henkhof. De ceremonie kon gelukkig buiten plaatsvinden. Als versnapering boden de gemeente en aannemer de leerlingen ijsjes aan van Gastronomie Smeets. De middag werd gevuld met workshops, georganiseerd door diverse lokale organisaties.

Op vrijdag 14 september hadden de leerlingen een gewone schooldag en werd om 17.00 uur op het vernieuwde schoolplein een BBQ georganiseerd voor leerlingen en ouders. Tijdens de BBQ konden de kinderen elkaar spelenderwijs leren kennen en de ouders konden gezellig kennis maken onder het genot van een hapje en een drankje.