Kick-off drinkwaterbeleid bs Sint Jozef Merkelbeek

Kick-off drinkwaterbeleid bs. Sint Jozef Merkelbeek

Sint Jozef blijft aan de weg timmeren wanneer het om nóg beter onderwijs voor haar leerlingen gaat. Een randvoorwaarde voor goed onderwijs is gezond onderwijs. Daarom drinken de kinderen op bs. Sint Jozef vanaf vandaag uitsluitend nog water in de kleine pauze. Het stimuleren van water drinken is een JOGG-basisprincipe. Wethouder Rens Evers gaf vanochtend het startsein op Sint Jozef.

 

Sint Jozef is een JOGG-school
JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht, wil de omgeving van jongeren opnieuw vormgeven. In een gezonde samenleving zijn gezonde keuzes de voor de hand liggende keuzes. Verschillende programma’s en campagnes moeten jongeren in deze richting bewegen.

 

Sint Jozef is een overtuigd JOGG-school. “Basisonderwijs draait niet alleen om kennisoverdracht. Ik zie het als onze zorgplicht om leerlingen het belang van gezond leven op jonge leeftijd in te laten zien. Maar dan wel op een natuurlijke manier, zodat dit als vanzelfsprekend voelt. Alleen dan is het effectief.”, zegt schooldirecteur Rob Beemer.

 

Drinkwaterbeleid

Door de landelijke campagne DrinkWater wordt water drinken hopelijk weer de normaalste zaak van de wereld. Zoete verleidingen liggen op de loer. Kinderen moeten opnieuw ontdekken dat water drinken leuk is. Net als de JOGG-aanpak krijgt ook DrinkWater in elke gemeente zijn eigen invulling. Jongeren Op Gezond Gewicht ondersteunt en inspireert met goede voorbeelden uit andere gemeenten, kennis en materialen.

 

Sint Jozef maakt een duidelijk statement naar ouders en kinderen door het uitsluitend drinken van water in de eerste pauze verplicht te stellen en geeft daarmee het juiste voorbeeld.