Bs Sint Jozef wint Kinjer-OLS-2017

Bs. Sint Jozef in Merkelbeek wint Kinjer-OLS 2017

 

 

 

Kinderen van basisschool Sint Jozef doen de Limburgse schutterscultuur én Merkelbeek eer aan met de overwinning van de 13e editie van het Kinjer-OLS. Maar liefst 30 Limburgse scholen en schutterijen, van Tegelen tot Heerlen, namen deel op dinsdag 27 juni. Alles draaide natuurlijk om de felbegeerde hoofdprijs het ‘Ummeke’, die nu een jaar lang bij Sint Jozef mag schitteren.

Intensieve voorbereiding

“Het was één groot kinderfestijn en we zijn trots op alle kinderen/kanjers die zich zo geweldig hebben ingezet. Dat geldt eveneens voor alle ouders en begeleiders. Na maandenlange voorbereidingen, met ondersteuning van alle ouders en plaatselijke schutterij Sint Johannes & Sint Clemens, heeft groep 7/8 het felbegeerde ‘Ummeke’ in hoes gehaald”, vertelt Peter Philips, voorzitter van het oudercomité, trots. Met name in de avonduren hebben ouders en kinderen gewerkt aan de attributen en kleding, een perfecte kopij van de ‘grote’ schutterij in Merkelbeek. Na schooltijd en tijdens gymlessen leerden de leerlingen marcheren, exerceren en onder speciale begeleiding van de volwassen schutters kregen ze schietles.

Trots op Sint Jozef én gemeenschap Merkelbeek

Directeur Rob Beemer van Sint Jozef is ontzettend trots: “Dit is zo’n mooi voorbeeld van de hechte gemeenschap en hoge mate van betrokkenheid in Merkelbeek. Samen met ouders, kinderen, de schutterij, de gemeente en zo kan ik namen blijven noemen, leverden wij deze mooie prestatie. Je wint het Kinjer-OLS niet zomaar. Dat maakt me trots als directie van Sint Jozef. En het ‘Ummeke? Die geven wij voorlopig niet af”.

Over Bs. Sint Jozef

Bassischool Sint Jozef is sinds 1917 een begrip in Merkelbeek. Wat deze dorpsschool uniek maakt? De combinatie van het echte dorpsgevoel van saamhorigheid en gezelligheid met alle denkbare moderne voorzieningen die de gezonde ontwikkeling van kinderen optimaal ondersteunen. Zo wordt er gewerkt met combinatiegroepen, ligt een unieke interactieve speelplaats in het vooruitzicht en is er veel aandacht voor jeugd op gezond gewicht. Sint Jozef onderhoudt nauwe contacten met de brede maatschappelijke voorziening naast de school. Hier zijn tennisbanen, een voetbalveld en is de BSO en PSZ gesitueerd. In het najaar van 2016 werd het tabletonderwijs in groep 7/8 geïntroduceerd. Kortom: Sint Jozef kenmerkt zich door een moderne, kindgerichte aanpak en timmert steeds aan de weg voor nóg beter onderwijs.

www.bssintjozef.nl – www.movare.nl